KIRJOITAN JA VIESTIN

10835316_10205959121235959_1190195547412952531_o.jpglogo_cat_bw.jpgOlen kirjailija, tarinankertoja, satutäti, runoilija, viestijä ja vapaa toimittaja. Tiesin jo nuorena, että minusta tulee viestintuoja. Taidan tykätä kuunnella (ja kuullakin) ihmisten tarinoita ja sanastella ne viestin välittämisen eri keinoin.

Valmistuin vuonna 1994 Tampereen yliopiston toimittajatutkinnosta. Sen jälkeen olen työskennellyt kirjoittavana toimittajana ja viestijänä eri medioissa. Piipahdin myös Minä Olen -lehden päätoimittajan näköalapaikalla vuosina 2005–2008.

Vuodesta 2008 olen hankkinut leipäni (ja kissanruoat) vapaana toimittajana, viestijänä ja sisällöntuottajana.

Toimittajana olen erikoistunut arjen psykologiaan, itsensä kehittämiseen, itsetuntemukseen, henkiseen hyvinvointiin, henkisyyden eri ilmenemismuotoihin, uskontoihin, länsimaiseen ja itämaiseen filosofiaan ja mielen työstämisen voimaan.

Olen sielultani kotona viihtyvä maailmankansalainen. Olen matkustellut. Ja elänyt puolierakkona mummonmökissä viljapellon laidalla sekä punaisen tuvan pönttöuunien lämmössä. Nyt nautin rivarikarsinan huolettomuudesta. Joskus muinoin elin myös muslimivaimona Arabiemiraattien Abu Dhabissa ja omana itsenäni Ranskassa. Intia on kaapannut minut jo kauan sitten, sille ei vaan ihminen mitään voi. Pohjanmaalla kuitenkin synnyin, ja tähän tulee vissiin piste.

Intialainen ja arabialainen kulttuuri soivat minussa, mikä heijastuu myös satumaailmoihini. Toivottavasti nuo tarinoideni laulut resonoivat myös sinun sisälläsi.

Juttujani, tarinoitani ja valokuviani on julkaistu vuosien saatossa muun muassa Kotilääkärissä, Sielunpeilissä, Luontaisterveydessä, Luomulehdessä ja Kissafanissa. Olen myös tehnyt hyvinvointiaiheisia juttuja Voi hyvin -lehteen ja kirjoitan nyt arkipsykologiaa käsitteleviä juttuja mm. Kotilääkäriin ja Kodin Kuvalehteen.

Valkoisen kissan kirja on esikoisteokseni. Satutäti minussa höpöttää, että saduille on kuulemma tulossa jatkoa. Minä sanon: ”Voi, miten ihanaa, mutta silitän ensin kissaa.”3_paws.jpg

tietsikalla.jpg

”Katso siis itseäsi ja näe: myös sinä olet tähti, joka syttyy loistamaan aavikon ylle heti, kun annat sille luvan.”
(Sirkus, Valkoisen kissan kirja, Kuvitus: Sirkka Shayan)

tietsikalla.jpg