TARINA

logo_cat_bw.jpgOlipa kerran tyttö, joka rakastui valkoiseen kissaan. Tyttö ja kissa asustelivat kahdestaan punaisessa tuvassa ja pitivät toisistaan hyvää huolta. Silti tytöstä tuntui, että jotakin puuttui.

Tytöllä oli haave: hän halusi muutosta. Hän halusi tehdä unelmastaan totta.

Valkoinen kissa kuuli tytön salaisen toiveen ja päätti auttaa ystäväänsä. Se alkoi kuiskutella tytön korvaan: ”Miksi et kirjoittaisi kirjaa? Voisit kirjoittaa satukirjan aikuisille. Se olisi minun kirjani, ja sinä toimisit siinä kirjurina. Älä huoli. Minä kyllä johdatan sinut tarinoiden lähteelle.”

Eräänä päivänä tyttö oli pyöräilemässä kotiin naapurin vanhan hevosen luota. Tytön pyörän pyörät rullasivat kevyesti. Puisen sillan kohdalla hän pysähtyi ja nousi satulasta. Alla oleva joki pauhasi kevättä talven jäljiltä. Tyttö jäi tuijottamaan joen juoksua, kun yhtäkkiä hänen mieleensä nousivat sanat: ”Sinun täytyy kertoa heille Shamballan Salaisuudesta.”

Kului aikaa. Joki virtasi ja joki jäätyi, kunnes se taas virtasi. Tyttö oli jo päättänyt vastata pyyntöön ja kissan kuiskaukseen. Hän oli jo istunut tietokoneen ääreen ja alkanut kirjoittaa.

Tarinat veivät tytön mukanaan, ja valkoinen muusa kehräsi kilpaa hurisevan tietokoneen kanssa. Kissan pehmeiden vaaleanpunaisten polkuanturoiden jättämät tassunjäljet loivat tytön mieleen polkuja, joiden varrelta hän kirjasi ylös tarinan toisensa perään. Kuva kuvalta, tunne tunteelta, sana sanalta ja lause lauseelta.

Kului silti vuosia, kunnes kaikki kymmenen tarinaa olivat syntyneet. Vierähti aikaa, kunnes Valkoisen kissan kirja oli valmis.

Samoihin aikoihin tapahtui kuitenkin jotakin kovin ikävää. Valkoisen kissan sydän oli vakavasti sairastunut, ja eräänä maailmankaikkeuden surullisimpana päivänä tyttö joutui päästämään irti rakkaimmasta ystävästään, joka siirtyi kissojen taivaaseen.

Surun keskellä elämä näytti yllättäen tytölle uuden polun pään. Tyttö päätti hankkia itselleen uuden ammatin, hänestä tulisi valmentaja.

Hän oli jo vuosia kirjoittanut toimittajana lehtiin siitä, miten ihmeellinen onkaan ajatuksen voima. Tyttö tiesi myös omasta kokemuksestaan, että muuttamalla ajatuksemme voimme muuttaa elämämme.

Tyttö oli myös huomannut, että muutos vaatii työskentelyä itsensä kanssa. Hän muisti, että onnea ei kannata lähteä väkisin metsästämään, kannattaa vaan ryhtyä poistamaan esteitä onnen edestä. Kannattaa päästää irti ja antaa anteeksi.

Tyttö opiskeli koulussa, jonka nimi oli Valmentamo (www.valmentamo.fi). Hän opetteli keskittymään, kuuntelemaan, kunnioittamaan, kannustamaan ja kysymään. Ja oppi sen, miten suurenmoinen lahja on auttaa muita päästämään irti peloista ja uskomuksista, jotka rajoittavat elämää. Ja kannustamaan heitä löytämään heidän sisällään olevat lahjat.

Vaikka vitivalkoinen kissa oli poistunut tytön luota, se antoi vielä tytölle yhden lahjan. Tyttö oivalsi, että valkoisen kissan seikkailut tulisivat myös osaksi hänen valmennustyötään. Näin syntyivät Valkoisen kissan valmennukset.

Kuukaudet kuluivat, ja tyttö ajatteli edelleen valkoista kissaansa. Suru oli muuttunut pikkuhiljaa kauniiksi kaipuuksi. Elämään oli tullut uusi toivo.

Sitten tuli päivä, jolloin tytön elämä mullistui jälleen. Valkoinen itämainen kissanpentu täytti hetkessä tytön koko huushollin. Ja antoi elämälle uutta potkua. Siitä alkoi tytön oman yrityksen rakentaminen, unelmatyön kutominen säie säikeeltä.

Tyttö oli jo vuosia aiemmin tavannut naisen, joka oli asunut kauan isossa merentakaisessa maassa ja osasi vallan hyvin sen kielen. Hän oli myös taitava piirtäjä. Ja mikä hauskinta: myös tuolla naisella oli kotonaan kaksi valkoista kissaa.

Nainen loi satukirjan tarinoille lumoavan kuvituksen ja käänsi kirjan tekstit maailman kielelle. Siitä tuli hyvä. Ja siitä alkoi Valkoisen kissan matka rapakon taakse Amerikkaan. Ja kenties koko maailmaan.

Nyt tiedät lähes kaiken Valkoisen Kissan Maailman synnystä. Se on erään tytön ja kahden valkoisen kissan toteutunut unelma, jossa tyttö saa nyt kissojensa kanssa auttaa myös muita toteuttamaan heidän unelmansa.

Oletko juuri sinä tuo ihminen?3_paws.jpg

P.S. Tähän ei kuulu kirjoittaa, että sen pituinen se. Tämä tarina nimittäin jatkuu...

Pumpulisen pehmein kehräysterveisin,

Miaaaaaaaaauuuuuuurjo-Kaisu ja Yijing-kisu (Iitchi vaan kavereitten kesken)

 

Valkoisen Kissan Maailma on omistettu rakkaalle Pilvi-kissalleni, joka työskentelee nyt kanssamme kissojen taivaasta.

62981_1524234144626_2614471_n.jpg

“Mutta mikä se Shamballan Salaisuus sitten on?” kysyin kärsimättömänä. “Etkö sinä lapseni vieläkään näe?” vanhus vastasi kärsivällisesti ja naurahti jälleen. “Eivätkö asettamamme seitsemän kuoleman peiliä paljastaneetkaan sitä sinulle? Tulepas tänne, niin saat itse kertoa minulle, mitä havaitsit, sillä totuus salaisuudesta lepää sinun mielessäsi.”

(Shamballan peilit, Valkoisen kissan kirja, Kuvitus: Sirkka Shayan)

mirrors.jpg